Krštenje
Prva pričest
Krizma
Vjenčanje

Župne obavijesti

Blagdan Presveto Trojstvo

13-06-2022

Presveto Trojstvo slavi se prvu nedjelju nakon blagdana Duhova, odnosno nedjelju prije blagdana Tijelova. Upravo tom prigodom župljani su se okupili u crkvi Presvetog Trojstva u Majkovcu. U nedjelju je sveta misa počela u 11 sati. Na kraju mise blagoslovili su se ljiljani i djeca za spomendan svetog Antuna Padovanskog koji je zaštitnik djece, bračnih drugova, putnika i siromašnih, a njegov je spomendan upravo u ponedjeljak.

Piše Ivan Katić

ŽUPNI OGLASI

DOGAĐANJA

Igrani film "RAZGOVOR"

Nakon sjajne premijere i odličnih komentara nazočnih, kao i hrvatskih medija, imate jedinstvenu priliku pogledati igrani film "RAZGOVOR", Dominika Sedlara. Odlična režija i gluma dvoje engleskih glumaca (Caspar Phillipson i Dylan Turner) uz nekoliko hrvatskih (Doris Pinčić, Kruno Bakota...) nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ne propustite ovaj film koji prikazuje jedini razgovor između nadbiskupa Stepinca i Tita.
Pogledajte kako je Stepinac rekao Titu NE!

Film će biti prikazan u petak 2. lipnja 2023. u 19:00 sati u prostorijama DVD-a Lonjica.

OBNOVA ORGULJA U ŽUPNOJ CRKVI

Vrijednost restauracije orgulja iznosi 13.000 eura. Potrebno je zamijeniti oksidirane kontakte i spojne aparate, zamijeniti potrgane žice u sviraoniku i orguljama. Sanirati kablove, spojeve, kontakte i spojne aparate. Izraditi zecer (orguljsko računalo). Metalna svirala je potrebno izravnati, zalemiti i izvršiti korekciju intonacije. Hvala svima na daru za ovaj projekt. Dar možete donijeti osobno ili uplatiti i na račun župe:
Sv. Brcko, S. Radića 106, Brckovljani
IBAN HR1723600001101832182
Opis plaćanja: donacija za obnovu orgulja


RAD CARITASA

Srijeda od 16:00 do 18:00 sati

DONIRAJMO ZA POTREBE CARITASA
Župa Sv. Brcka BIS. - S. Radića 106 – Brckovljani 10 370 Dugo Selo
IBAN HR4623600001502971280
Opis plaćanja - Donacija za Caritas

Čitajmo katolički tisak

• Glas Koncila, Katolički tjednik, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Živo vrelo. Prijavimo se kao pretplatnici na nove brojeve katoličkih tiskovina.